fbpx
 

Кулинарна фиеста започва в Рудозем

Световният празник на смеха 1-ви април в Рудозем ще отбележат не само с шеги, музика и закачки, но и с кулинарно изложение. Началото на вкусното събитие е от 11 часа на централния площад „България“ в града. Участниците в надпреварата да направят най-вкусни традиционни родопски специалитети ще бъдат оценявани от доайена на кулинарното изкуство в региона майстор-готвач Асен Чаушев.

Любителите ще могат да се състезават в три категори и – супи и чорби, предястия и основни ястия, както и за най-вкусен десерт. Победителите във всяка категория ще получат по 200 лева парична награда, а всички участници – почетни гармоти. За публиката пък ще остане удоволствието да опита от местните вкусотии. На 1-ви посетителите ще могат да тропнта заедно и хорце или да се включат в карнавалното шествие.

Празникът в Рудозем обаче ще започне още на 30-ти март. Тогава в Дома на културата ще бъдат прожектирани комедийни филми. На 31-ви март пък в Спортната зала града ще се проведе Балканско хумористично парти. Началният час е 20.30 часа. В купона ще вземат участие оркестър „Южен вятър“, Неша Маркович, Нуро Ксантиотис, както и родопски изпълнители.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.