fbpx
 

12 културни събития по време на Есенния салон във Варна

12 културни събития са включени тази година в Есенния салон на изкуствата. Началото ще бъде дадено на 1-ви ноември от 19ч. в зала „Европа“ на ФКЦ, с „Дни на аржентинското кино“, които продължават до 4-ти ноември. На 8-ми ноември от 18.00 ч. концертното студио на Радио Варна е предвиден клавирен концерт „Забравени шедьоври“ – творби за пиано на четири ръце, в изпълнение на проф. Албена Димова и Надежда Кузманова.

Autumn Salon Varna

На 9-ти ноември от 17.00 ч. в артсалона на Радио Варна ще бъде открита фотоизложбата „21 август 1968: Краят на Пражката пролет“, която ще може да бъде посетена през следващите десет дни. На 10-ти ноември от 17.00 ч. в концертното студио на Радио Варна ще се проведе концертът на китарното дуо Веселин и Петър Койчеви. А на 11-ти ноември от 11,30 ч. в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ варненци и гостите на града ще имат възможността да се насладят на концерт на камерния ансамбъл „Анима“ и на хоровата формация „Арс музика“.

Autumn Salon Varna

На 13-ти ноември от 18.00 ч. в артсалона на Радио Варна ще се проведе варненската премиера на книгата „Камино: Пътят на завръщането“ от Тихомир Иванов. На 17-ти ноември от 11.00 ч. в концертното студио на Радио Варна пианистът Марио Ангелов ще свири творби от Бах, Хайдн, Моцарт и Бетовен. На 20-ти ноември от 18.00 ч. в Градската художествена галерия ще се проведе концертът „Танц на чувствата“, с участието на Моника Кертес – мецосопран, Марина Винокурова – цигулка, Руслан Павлов – пиано. Специален гост ще бъде звездата от Виенската опера – Марила Дьонди.

Autumn Salon Varna

На 22-ри ноември от 18.00 ч. в артсалона на Радио Варна ще се състои премиера на книгата „Сполуката“ на Мария Вачева. На 24-ти ноември от 11.00 ч. концерт за глас, флейта и орган със солисти: Мария Славова – орган, Галина Великова – пеене, Росица Бояджиева – флейта, ще се проведе и в католическата църква „Непорочно зачатие на Дева Мария“. На 26-ти ноември от 18.00 ч. в  читалище „Просвета 1927“ ще бъде открита изложба на изработени от шамотна глина скулптурни портрети на български просветители. На 7-ми декември от 19.00 ч. в аулата на Икономическия университет концерт ще изнесе португалската певица на фадо Жоана Амендоейра.

Autumn Salon Varna
Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.