fbpx
 

Започва борсата “Културен туризъм” във Велико Търново

За 15-ти път старата българска столица Велико Търново ще стане столица на културния туризъм у нас. На 19-ти и 20-ти  ще се проведе изложението “Културен туризъм”. То ще бъде открито от ресорния министър Николина Ангелкова. Програмата на борсата включва освен представяне на оферти на родните общини за културен туризъм съпътстващи дискусии и изложби.

Сред тях са международна кръгла маса, организирана от Министерство на туризма, кръгла маса на БАН, представяния на общините Пловдив, Ловеч, Ботевград, изложение за книги на специализирана тематика туризъм и срещи с техните автори. Ще бъде представен и  маркетинговият потенциал на местните фестивали за промотиране на туризма и на дестинациите като цяло.

По време на борсата ще бъдат представени и няколко специализирана изложби. Гостите на болярския град ще могат да научат повече за автора на българския химн Цветан Радославов. През тази година се навършват 150 години от рождението му.  Във фоайето на Двореца на културата и спорта ще бъде открита изложба с везани портрети на български държавници. В дните на изложението ще бъде открита и фотографскта експозиция “Фолклорът – споделено познание. Минало, настояще и бъдеще”.  Гостите на борсата ще могат да видят и изложба, посветена на Палeстина.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.