fbpx
 

Научете се да танцувате танго в Бургас

Напълно безлатно можете да направите първите стъпки в горещите ритми на тангото, ако на 28-ми април сте в Бургас. В морския град от 18 до 19 часа в Културен център „ Морско казино“ ще се проведе безплатен урок. Ако пък вече сте напреднал в изкуството на танца, можете да научите нови трикове и да се усъвършенствате благодарение на две двойки от Аржентина, с богат професионален опит. Марио Борнисен ще ви покаже как да изразявате любовта си с  Лаура Рускони, а  Херман Куестас и Ева Лерман ще ви оставят безмълвни пред магията на танца.

Събитето е организирано от Бургаското танго общество с помощта на посолството на Аржентина в България.  За настроението ми освен двойките от Латинска Америка ще се погрижат и ма диджей – Димитър Димитров от Бургас , Илия Четроков от Пловдив и Ирфан Дьонмез от Истанбул, Турция. През трите вечери на събиитето те ще дирижират милонг партита от 22 часа. Теоритично за танците можете да се подготвите с поредицата от филми, посветени на тангото, които ще се излъчват през целия ден на 28-ми април от 7:30 до 18:30 часа в зала „Петя Дубарова“.

На 28-ми от 19:15 до 20:45 часа можете да вземете участие в общия урок на Ева Лерман и Херман Кустас, който ще ви научи как да сменяте динамиката и ще ви покаже техники за по-свободен и креативен танц. В събота на 29-ти април от 13 до 14:30 часа мъжете ще могат да се усъвършенстват с помощта на Марио Борнисен. От 14:45 до 16:15 е ред на дамите да се научат на грация от  Лаура Рускони. Двойката ще предаде и общ урок между 18:15 и 19:45  часа.

На 30-ти април, неделя от 13:00 до 14:30 дамите ще могат да научат базисни техники с помощта на Ева Лерман. По време на урока ще бъдат разтгледани и основите на таца: постура, ходена, пивот и хват.  От 14:45 до  16:15 часа господата ще научат част от триковете на Херман Кустас. Между 16:30 и 18:00 часа е общият урок с двойката.  От 21:00 часа можете да гледате и кратки  документални филми за тангото.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.