БГ Ол Инклузив дебати
От Агенцията по безопасност на храните ще предложат на Министерството на икономиката законови промени, с които услугата „ол инклузив“ да се предлага само в луксозните хотели (то ест 4*, 5*). Причината за тази мярка е, че миналото лято инспекторите на агенцията открили проблеми , свързани с качеството на услугата, предлагана по пакетите „Ол инклузив“, в над 300 хотела. Шефът на агенцията Йордан Войнов предлага пакети „ол инклузив“ да има само в хотелите 4 и 5 звезди, а тризвездните хотели да могат да предлагат услугата при определени условия (най-вече касаещи съответствието на легловата база на хотела към местатa в заведенията за хранене, които функционират в хотела). Според представители на туристическия бранш обаче промяната ще накърни свободната конкуренция между хотелите. В коментар на предложенията на БАБХ председателят на Асоциацията на собствениците на хотели в Слънчев бряг Елена Иванова заяви, че държавата създава рамката, но няма право да се меси или да определя какъв продукт да произведе един субект в туристическия бранш, защото туризмът в България е 100% частен. По думите й, трябва да има правила, въведени от МИЕТ, за категоризиране на обектите, наредба, която регламентира бизнеса, но в никакъв случай категорията не може да бъде критерий. Критерият е размерът на хотела, площта, която има този хотел, и доста други показатели. „Всъщност, ние възроптахме срещу звездите, а не да няма никакви регламенти, никакви правила, „ол инклузив“ да се прави навсякъде или да работим свободни без контрол“ – обясни още тя. По материали от vesti.bg Резервация и настаняване в хотели в България