fbpx
 

Гостите на Албена се глезят с нов десерт, посветен на Григор Димитров и Уимбълдън

Гостите на курорта Албена ще бъдат глезени през следващите две седмици с нов десерт, който е създаден специално за участието на Григор Димитров в тенис турнира Уимбълдън. Уникалната комбинация от ягоди с ванилова сметана има своята история, свързана с 140-годишното прочуто състезание. Тъй като именно по време на провеждането на турнира е бил и сезонът на червените плодове.

Десертът за първи път бил поднесен на около 200 зрители на Уимбълдън през 1877 г. Оттагава насам ягодите със сметана се превръщат в запазена марка на тенис турнира и се изяждат средно 28 000 кг от сладкия плод само през двете седмици на туринар. За да се почувствате като част от елитната публика на състезанието е достатъчно само да  опитате от десерта, който се сервира в ресторантите в целия курорт.

В българския курорт съвсем наскоро бе открит и нов тенис център. Той се намира пред хотел Добружда и разполага със 7 тенис игрища с настилка шамот. Единят от кортовете пък може да се превърне в стадион благодарение на мобилна трибуна и осветление. Ако се разходите до кортовете можете да научите и малко повече за историята на Големия шлем от специално поставени табели. С новите кортове в комплекса вече има 19 тенис игрища.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.