fbpx
 

Девин е в ритъма на гайдите

За първи път в Девин ще се проведе фестивалът „Чуйте Девин“ от 20-ти до 22-ри октомври. Събитието ще събере на една място любителите на българската народна музика и по-специално на ритмите от Родопите. На феста, за да веселят публиката, си дават среща музиканти от цял свят. В Девин освен родни изпълнители на гайда и кавал ще можете да чуете и гости от Македония, Ирландия и Португалия.

Във фестивала ще вземат участие и танцьори и илюзионисти. Улиците на един от най-прогесиращите спа курорти пък ще се напълнят с щандове. На тях ще се предлагат продукти и сувенири от региона  и ще се представят традиционни занаяти. Фестивалът се провежда за първи път, но ще стане традиционен. Организатор е община Девин.

Освен всичко традиционно за Родопите в музиката и бита, гостите на фестивала „Чуйте Девин“ ще имат възможността да видят и чуят и модерни форми на изкуството от различни творци, но все под вдъхновението и влиянието на местната родопска традиция.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.