fbpx
 

Директни полети София-Одеса два пъти в седмицата

Всяка сряда и петък директни полети ще свързват българската столица София и черноморския украински град Одеса. Те ще се изпълняват от българския национален превозвач „България Ер“.  По този начин бесарабските българи, които искат да работят у нас в туристическия или друг сектор ще могат да си спестят дългите часове пътуване с автобус или прекачването на няколко самолета, за да стигнат до България.

Инициативата за откриване на полетите е на вицепремиера Валери Симеонов, финансовият министър Владислав Горанов и транспортният Ивайло Московски. Затова и на 22-ри декември 2017-та те, заедно с делегация от Народното събрание, са пътници в първия полет по маршрута.  В същото време българите ще могат по-лесно да разгледаат перлата на украинското Черноморие, да опитат вкусната местна кухня, водка с хрян – хреновуха и да разгледат музеите и забележителностите в града.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.