fbpx
 

Пускат карта за намаления на музеите в София

Нова карта ви позволява да влезете с намаление в софийските музеи. За улеснение на родни и чужди туристи пластиката предоставя и тридневен безплатен превоз във всички линии на обществения транспорт в българската столица. Новата „Карта на София“ върви и със схема на столицата с отбелязани върху нея забележителности.

Подобни карти за отстъпки има в почти всички големи градове и столици на Европа като Рим и Лондон. Към картите най-често има и талони за намаления за определени заведения и магазини, чиято дейност се рекламира върху схемите със забележителностите. Цената на родната карта е 20 лева.

В сумата освен отстъпки от входовете на всички общински забележителности се включва и тридневния транспорт из столицата с автобуси, тролеи, трамваи и метро. Картите се продават от 1 октомври 2016 г. в павилионите за вестници, като в момента текат преговори за разпространението им и в големите столични хотели.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.