fbpx
 

Откриват ски сезона в Боровец на 23-ти декември

Зимният сезон в Боровец ще бъде открит на 23-ти декември. Двата други големи ски курорта Банско и Пампорово-Мечи Чал вече предлагат отворени писти за ентусиастите, които искат да изпитат със ските или сноуборда си първия сняг.  По традиция от Боровец обещават на 23-ти много приключения и игри по пистите. Освен това на 23-ти в курорта по пистите ще може да се кара напълно безплатно през нощта.

И през тази година Боровец подава ръка на младежите от региона и ще раздаде безплатни ски карти за целия сезон на 3861 момичета и момчета на възраст между 7 и 18 години,  които учат в община Самоков. Традицията децата от региона и техните учители да имат безплатни ски карти започна преди две години. Картите за свободен достъп до лифтовете и влековете ще се получават на касите на седалков лифт „Мартинови бараки“.

За да получат карта учениците трябва да бъдат включени в предварително изготвения списък. За да се ползват съоръженията ще са нужни и декларации за съгласие от родителите. А младежите до 14 години няма да имат право да се възползват от възможностите за нощно каране  без придружител. През миналия зимен сезон от безплатните възможности са се възползвали над 500 ученици.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.