fbpx
 

Отварят портите на рая за винените любители по време на Discover.Vino 2024 в София  

На 17 и 18 май любителите на виното ще се почувстват в рая по време на изложението Discover.Vino 2024, на което ще се представят най-добрите световни вина, достъпни на българския пазар. Посетителите ще имат непосилния избор да решат кое от представените над 600 вина от 6 континента да пробват.  И ще имат шанса да опитат изключителни бутилки като най-висока класа Шампан, престижни розета от Прованс, висок клас вина от Нова Зеландия и Австралия, американски и южноафрикански вина, испанска кава и отлично просеко, малко познатите вина на южните ни съседки Гърция и Турция, дори вина от Ливан и Израел.

Специален акцент на изложението ще е поставен върху Италия с безкрайното си разнообразие от стилове и сортове. Но ще откриете и цяло винено богатство от САЩ, а също от Франция и Иберийския полуостров.

За първи път на изложението е предвидена и обособена бар-зона за т. нар. вина Off-Wine, където модерната тенденция на нискоалкохолните и безалкохолни вина и ready-to-drink напитки ще бъде представена със селекция от най-доброто на пазара.

Интерес  със сигурност ще предизвика и колекцията miniMaximal – натурални вина с минимална намеса от различни точки на света, а за любителите на по-солидните питиета има изненада в специализираната коняк Frapin Lounge зона.

Посетителите на На Discover.Vino ще имат изключителния шанс да пробват истински шедьоври като Chateau d’Iquem, Chateau Margaux, Gaja, Sassicaia, Banfi, Louis Jadot и други легендарни вина от стари, редки и големи реколти в четири специализирани дегустации.  Повече за събитието и цените на билетите можете да научите от официалния  им сайт  .

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.