fbpx
 

Отървете се от болестите с Аюрведа в хотел Лъки Банско

Ако искате да се оттървете от болестите и отровите се доверете на Аюрведа клиниката към петзвездния хотел „Лъки Банско“ в родния планински курорт. Аюрведа е древна система от знания, която лекува като търси баланса между духа и тялото, а сред основните й инструменти са хранителен режим, духовни практики, използване на целебни масла и билки и медитации.

За да научите към кой от трите основни телесни типа сте /така наречените Доши – Пита, Кафа и Вата/, както и как да се грижите за себе си, така че болестите да стоят надалеч вече не се налага да пътувате до Индия. Два пъти годишно прочути специалисти от азиатската страна практикуват в клиниката към „Лъки Банско“. Аюрведа философията се съчетава със системите Пурвакарама и Панчакарама, чриз които се постига цялостен детокс на организма.

През тази година можете да планирате престоя си в клиниката между 24-ти септември и 26-ти ноември. Или да заложите на пролетните програми от 1-ви април до 10-ти юни през 2017 г. Програмите са с продължителност 7,10,14 и 21 дни, като се препоръчва за по-тежките заболявания да се избере по-дългия престой и курсовете да се повторят.

Цените започват от 1120 евро при единично настаняване за седмица, като за двама цената за 7 дни е 2130 евро. Най-дългата програма от 21 дни излиза 2640 евро при единично настаняване и 5 020 евро при двойно. Срещу не толкова ниската цена обаче получавате обещания, че всички ваши болести дори сериозните като рак ще изчезнат. Пациенти с множествена склероза споделят в социалните мрежи за туширане на всички симптоми на заболяването след курса на терапиите.

Престоят в клиниката освен настаняване и ползване на съоръженията в петзвездния хотел включва всекидневни лекарски прегледи, 2 или 3 терапии на ден с най-добрите индийски терапевтични масла и билки, постоянен прием на отвара с подправки, био храна, приготвена изцяло според изискванията на Аюрведа и съобразена с Доша на пациента. В пакетите са включени и време за почивка, йога и медитация. Екипът на клиниката включва Теодор Кордев и Аюрведа доктор Махеш Вилас Гарже, Аюрведа терапервтите Вилас Нараяна Мангал, Данажи Марути Докаре и Рекха Сутар, както и Аюрведа лекаря Мохини Махеш Гарже.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.