fbpx
 

450 вина могат да бъдат дегустирани на изложението на DiVino.Taste 2021 в София

Над 450 вина от 70 производители ще бъдат представени напук на пандемията на поредното издание на едно от любимите събития на винени експерти и любители на качествените вина – DiVino.Taste 2021. Форумът ще се проведе от 19-ти до 21-ви ноември в зала 4 на Интер Експо Център София. За посетители изложението се отваря на 19-ти ноември от 16 до 21 часа, на 20-ти ноември от 11 до 19 часа и на 21-ви ноември от 10 до 17 часа.

Цената на билет за един ден е 19 лева, за два – 25 лева и за три – 35 лева, а броят на дегустациите, на които ви дава право пропускът е неограничен. Ако не си носите собствена чаша, получавате такава срещу депозит, а има и опции за закупуване. Единственото условие да присъствате на форума е да имате зелен сертификат за валидна ваксина срещу Ковид-19, отрицателен антигенен тест от последните 48 часа или негативен PCR от последните 72 часа. На DiVino.Taste ще има и лаборатория за бързи антигенни тестове.

Българското вино е във възход, вината у нас са все по-добри и интересни и DiVino.Taste ще бъде една витрина, отразяваща този подем. На форума ще се видят ясно и тенденциите в развитието на българското винарство. Очертава се например вината от местни български сортове пропорционално да са най-много в сравнение с предишните издания, съобщават организаторите. Това ще и първото издание на изложението от началото на ковид кризата. През 2019 г. на форума  са били измити близо 55 000 чаши, а за охлаждане на вината са използвани над 2 тона лед.

Специално изграденият на DiVino.Taste магазин Casavino ще ви позволи да си купите от вината, които събудят интереса ви и ви доставят най-голямо удоволствие. Освен вино по време на изложението можете да пробвате и да си закупите кафе с отлично качество, деликатеси и дори сладки изкушения.

 

 

 

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.