fbpx
 

Спускане с носии и български знамена на 3 март в Пампорово

За трета поредна година можете да вземете участие в уникалното ски спускане с народни носии в Пампорово. Събитието се организира по повод националния празник на България 3 март. Единствените условия за участие са доброто настроение и българските носии, с които трябва да са пременени скиорите и сноубордистите. По желание всеки може да вземе със себе си и традиционен музикален инструмент за изпълнение на фолклорна музика иили българското знаме.

От 10.30 до 11.20 часа на 3 март всеки, който иска да се включи в спускането ще може да се качи напълно безплатно с лифтовете до кула „Снежанка“. Началния час на спускането е 11.30 часа. В 12 часа на плаца „Студенец“ ще зазвучи националния химн, а след това по традиция под съпровода на родопски гайде ще се извият кръшни хора.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.