fbpx
 

Спускане с носии и български знамена на 3 март в Пампорово

За трета поредна година можете да вземете участие в уникалното ски спускане с народни носии в Пампорово. Събитието се организира по повод националния празник на България 3 март. Единствените условия за участие са доброто настроение и българските носии, с които трябва да са пременени скиорите и сноубордистите. По желание всеки може да вземе със себе си и традиционен музикален инструмент за изпълнение на фолклорна музика иили българското знаме.

От 10.30 до 11.20 часа на 3 март всеки, който иска да се включи в спускането ще може да се качи напълно безплатно с лифтовете до кула „Снежанка“. Началния час на спускането е 11.30 часа. В 12 часа на плаца „Студенец“ ще зазвучи националния химн, а след това по традиция под съпровода на родопски гайде ще се извият кръшни хора.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Alehander_Popkonstantinov@dpbweb.com

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.