fbpx
 

В Пампорово се пускат по ски пистите с народни носии

На трети март в Пампорово ще се състои първото по рода си спускане с народни носии.  Скиори и сноубордисти, облечени с традиционните дрехи ще поведет участниците в събитието, като всеки присъстващ ще носи в ръцете си българското знаме. По този начин в зимния курорт ще отбележат националния празник на България, ознаменуващ освобождението на страната от османско робство.

Всички желаещи могат да се включат в инициативата, като задължителното условие е да носят със себе си български флаг. Ентусиастите пък могат също да се облекат в народни носии. Лифтовете в посока към кула „Снежанка“ ще са безплатни от 11 до 11:30 часа. Самото спускане е предвидено за 11:40 от ски писта № 6. След това участниците ще се съберат на Плаца на Студенец.

Точно в 12 часа там ще зазвучи българският химн и ще се извиее хоро под съпровода на гайди. Ако събитието тази година събере достатъчно хора, организаторите обещават през следващата година да кандидатстват в Рекордите на Гинес за най-масовото ски спускане със знамена. През следващата година на трети март се навършват 140 години от подписването на Сан Стефанския мирен договор.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.