fbpx
 

Топ романтичните ресторанти на Сингапур

Сингапур е кулинарният рай на Азия, в който можете да опитате най-добрите ястия от японската и световна кухня в изискана и романтична атмосфера. Ако сте истински чревоугодник и гурме фен можете да организирате деня си така, че с любимия човек да закусите с типична за Сингапур храна, да обядвате във френски стил и  да вечеряте с турска кухня. Почти невъзможно е да се опишат безкрайните кулинарни възможности на ресторантите в Сингапур. И докато ви остане достатъчно време за експерименти можете да се доверите на краткият списък, съставен от yesdates.com на ресторанти, които задължително трябва да посетите в Сингапур.

Океан /Ocean/

Основната отличителна черта на ресторант Ocean е неговата локация. Този тематичен ресторант е разположен в сърцето на най-големият окенариум в света – the S.E.A. Aquarium. А гостите му могат да се наслаждават на невероятна панорама и да наблюдават най-различни риби и морски обитатели през прозрачните му стени. 

Залата, в която има само 63 места е вдъхновена от чудесата на подводния свят. Интериорът е с перлени мозайки, аквамаринова облицовка,блестящи полилеи, украсени с перли и килим, който напомня медузи. Мястото е идеално за романтична среща. 

Освен това ресторант Ocean много се гордее със своя собственик Cat Cora –  известен готвач и първата жена в Сингапур, която успява да намери място сред участниците на известното телевизионно кулинарно шоу Iron Chef. Тя предпочита да приготвя здравословни и леки ястия, направени с местни продукти. Менюто съдържа много авторски специалитети и комбинира кулинарните трендове на Средиземноморието и Калифорния, добавяйки азиатска нотка във всяко ястие. Не пропускайте да опитате специалитетите на ресторанта – пушената змиорка в желе от артишок желе с патешки черен дроб и сьомга пастет, ризото с раци, цитрусови минестрон или риба с хрупкава кора.

Дебелата крава /Fat Cow/

Дебелата крава е луксозен японски ресторант с интериор, базиран на уасаби философията – изкуството да виждаме красотата в обикновени и простички неща. В добавка към невероятните и сложни японския ястия, Dan Segall, готвачът на  Fat Cow, поставя акцент в менюто върху “wagyu” – изтънчен вид говеждо, купено от най-уважаваните ферми за месо в Япония, Австралия и САЩ.  гостите могат да изберат сред няколко начина за приготвяне на храната в ресторанта –  shabu-shabu (японско фондю), sukiyaki (месо със зеленчуци) and suibiyaki (телещо приготвено върху дървени въглища). В добавка към вкусното месо ви препоръчваме да опитате пържени цветове от тиква пълнени с раци и миди,  поръсена с мицубо или сочни японски домати „Момотаро“ със свежи подправки и джинджифилов сос понцу. Изборът на питиета ще задоволи и най-изискващите гости – предлагат се над 100 вида вино от различни части на света, отличен избор на саке и японско уиски, както и японски коктейли и shochu – аналог на водка.

Kinki

Kinky е стилен японски бар-ресторант, чиито шеф не се страхува да използва необичайни комбинации от продукти и вкусове. Освен това в ресторанта има и специални изисквания за качеството на използваните продукти. Дизайнът на заведението е направен така, че да предразполага към почивка и да дава възможност за комуникация. И всичко това е допълнено от уникална панорамна гледка към  Marina Bay Sands и невероятна музика.

Kinki ресторант е мястото, в което известните ястия от японската кухня се превръщат в шедьоври, при това придружени и от други кулинарни открития. Ще изпитате неземното удоволствие от невероятни комбинации на суши с  гъши дроб и миди или на карпачо с водорасли, олио от трюфели и лук.

The Pelican Seafood Bar & Grill

След работа обикновено търсим място, в което да се отърсим от стреса през деня After work, да се насладим на хубава гледка и на вкусна вечеря. The Pelican Seafood Bar & Grill, разположен в One Fullerton комплекс на Marina Bay, е точно такова място. В него можете да се насладите на модния и луксозен интериор, с елементи, които напомнят за морско пътешествие и на невероятната кухня, представена от морска храна и иновативни решения при приготвянето й. Задължително за всеки посетител е да опита специалитета на заведението – плато „Пеликан“, съставено от пресни стриди, скариди, рак, лобстери…  

И все пак ако искаме да направим пълен списък на най-добрите ресторанти в Сингапур, списъкът трябва да е дълъг поне 50 страници. Затова и ви предлагаме списък само на най-романтичните и вкусни заведения в Сингапур. Насладете се.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.