fbpx

Единадесети международен работнически спортен фестивал

Единадесети международен работнически спортен фестивал

В началото на лятото, между 4 и 8 юни, в гр. Варна, за пореден път ще се проведе едно от най-мащабните международни спортни събития, което разширява и развива аматьорския спорт сред активно работещото население – Международния работнически спортен фестивал.

Организатори на фестивала са: Българската работническа федерация „Спорт и здраве” и Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), подкрепени от  Международната конфедерация за работнически и аматьорски спорт и Министерството на младежта и спорта на Република България.

В Международния работнически фестивал за поредна година ще вземат участие отбори от над 20 страни от Америка, Азия, Африка и Европа.

Тази единадесетгодишна традиция се явява мощен катализатор на спортни успехи, здрави приятелства и положителни емоции между различни нации. Допринася за популяризиране на идеята за активното спортуване през целия живот и воденето на здравословен живот.

Видове спорт, които ще се проведат в рамките на Международния работнически фестивал, за които текат записвания са: 1. Мини футбол на естествена трева – мъже и жени 2. Плажен волейбол – мъже и жени 3. Волейбол – мъже и жени 4. Боулинг – смесени отбори 5. Тенис – мъже и жени 6. Тенис на маса – мъже и жени 7. Шахмат (ускорен) – мъже и жени 8. Бридж – мъже и жени 9. Баскетбол (стрийтбол) – мъже и жени 10. Дартс – мъже и жени 11. Бадминтон – мъже и жени

12. Плуване – мъже и жени

13. Теглене на въже – мъже и жени 14. Петанк – мъже, жени и смесени отбори 15. Плажна борба – индивидуално и отборно В индивидуалните състезания няма ограничение за броя на участниците в отделните категории при мъжете и жените. За отборното класиране се взимат точките от класирането в индивидуалните състезания на тримата състезатели от отбора. 16. Вдигане на пудовка – мъже (индивидуално) В състезанията могат да вземат участие състезатели, без ограничение на възрастта, навършили 18 години, които не са картотекирани и играещи в А и Б групи, както и ученици и редовни студенти. Заявка за участие можете да изтеглите от страницата на Българската работническа федерация „Спорт и здраве”

Почивка в България

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.