fbpx
 

Насладете се на екзотични пеперуди в Бургас

Ако искате да се насладите на цветната феерия на над 200 екзотични пеперуди, трябва да отскочите до Бургас. До края на месеца в изложбен център „Флора“ можете да снимате представители на насекомите от цял свят. Пеперудите са не по-малко любопитни от хората и често дори кацат в ръцете на посетителите.

За пеперудите в експоцентъра са създадени условия, които се доближават до естествената им среда на живот. Тропическите красавици идват от различни континенти – Северна и Южна Америка, Африка и Азия. Сред тях са синьото морфо пелеидес, пеперудата сова, сухото листо, африканската пеперуда Луна, изумрудената лястовича опашка и дървесната нимфа.

По време на изложбата ще научите и много любопитни факти за пеперудите. Например, че някои екземпляри могат да развият максимална скорост от 50 километра в час. Изложбата е отворена за посетители всеки ден от 10.00 до 20.00 часа. Входът е 5 лв, като пенсионери и учащи плащат по 2 лв. Предвиден е и семеен билет на цена от 8 лева. Достъпът за деца под 7 г. и хора с увреждания е безплатен.

Резервирайте хотели в Бургас
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.