fbpx
 

Насладете се на залязващото слънце от хотел Дръстър в Силистра

Силистра като че ли остава извън традиционните туристически маршрути. И ако на вас досега не ви е останало време да посетите този крайдунавски град, но обичате историята, красивите пейзажи, вкусната храна и прясна риба, ви съветваме веднага да поправите тази грешка. Ако се настаните в 5-звездния хотел Дръстър като екстра ще можете да се насладите и на гледката на залязващото слънце над река Дунав от стаята си или от панорамната тераса на ресторанта.

hotel druster silistra

И тъй като природата е най-големият художник залезът всеки път ще е различен. Понякога обагрен в розово, понякога огнен, но винаги спиращ дъха. Магията на природата далеч не е единствената причина да изберете  хотела, построен на брега на река Дунав в Силистра за своето посещение.

hotel druster silistra

Статите са просторни, персоналът – любезен, а двата басейна в парка на хотела са по-големи от такива с олимпийски размери. Единият е предвиден за тези, които предпочитат компанията на розово фламинго във водата, а вторият – за плувците, които не обичат никой да им се пречка.

hotel druster silistra

Друга приятна изненада в хотела е храната. Тук можете да опитате прясно уловена риба от реката, както и традиционни български ястия, но с модерен туист. Искрено ви препоръчваме агнешко, приготвено върху дъб. Изборът от български вина, сред които и сортове, типични за региона, също е богат.

hotel druster silistra

От хотела директно се излиза в парка на Силистра, който е сред най-добрите в страната. И в това можете да се убедите само с една разходка по разцъфналите му алеи, край разхлаждащи шадравани и останки от исторически руини. Такива в региона можете да разгледате много, защото именно от този край започва България, а както ще се убедите мястото не е избрано случайно от основателя на страната хан Аспарух и неговите войни. Ако пък сте фен на водните емоции, от хотела ще ви предложат и разходка по река Дунав, която започва от собственото им частно пристанище.

hotel druster silistra

В Силистра можете да посетите уникалната красиво изписана Римска гробница, която е най-пищно украсената на Балканите, а подобна такава има в съседна Румъния. Историческият музей в града крие интересни съкровища, като освен златните и сребърни предмети и монети имаме предвид и уникален слънчев часовник с изображението на Орфей. На близката до града крепост Меджиди табия ще научите повече за Кримската война и участието на руския писател Толстой в нея.

hotel druster silistra

Съвсем близо до Силистра се намират и две групи скални манастири и тракийски светилища – край село Балик и край село Стрелково. За съжаление те не са твърде лесно достъпни, макар че до част от тях има указателни табели и може да се стигне до подножието им с кола. И ако си мислите, че само лятото и въобще топлите месеци са удачни за посещението на Силистра, ще ви издадем една тайна.

hotel druster silistra

Обичайно през февруари пред хотел Дръстър можете да видите стотици пеликани. Те пристигат от близкия биосферен резерват, включен в листата на ЮНЕСКО. И докато от Сребърна ги гледате през бинокъл, пред хотела те са на една ръка разстояние. Ако вече нямате търпение да резервирате своя уикенд в хотел Дръстър, можете да го направите и директно онлайн през сайта на хотела – https://hoteldrustar.com/bg/ .

hotel druster silistra
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.