fbpx
 

Ансанбъл „Българе“ със спектакъл за празника на плодородието в Кюстендил

На 29-ти и 30-ти септември в Кюстендил ще се проведе най-цветният есенен празник – на плодородието. По традиция багрите на местните плодове и зеленчуци ще греят на площада в града, като че ли излязли от картина на художника Владимир Димитров – Майстора. На 29-ти септември от 11 часа ще бъде открито изложението на занаятчии и земеделси проиозводители.

feast fertility kyustendil

По същото време в спортните зали на града са предвидени открити тренировки, а за най-малките ще отворят арт работилници и ателиета. В 11.30 започва карнавала на плодородието с участието на деца от детските градини. Официалното откриване на празника е в 12 часа. Тогава ще можете да се запознаете с различните сортове ябълки, да видите участниците в конкурса на плодородието и демонстрации на кулинарни експерти.

feast fertility kyustendil

В 16 часа ще бъдат обявени резултатите от конкурса, а в 20.30 часа жителите и гостите на Кюстендил ще станат свидетели на спектакъла „Осмото чудо“, изпълнен от ансанбъл „Българе“. На 30-ти септември ще продължи изложението на земеделци и занаятчии и спортните тренировки. Предвидени са игри и състезания с главни герои плодове и зеленчуци.

feast fertility kyustendil
Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.