fbpx
 

Етно музика, игри и пълно лунно затъмнение за фестивала на боровинките край хижа Амбарица

Ако искате да наблюдавате най-дългото лунно затъмнение за 21-ви век от Троянския Балкан, да се насладите на етно и класическа музика, да опитате домашно боровинково сладко и да се забавлявате с настолни игри и разходки в планината, не пропускайте да посетите Фестивалът на боровинките край хижа Амбарица. Той ще се проведе на 27-ми и 28- ми юли, а входът е свободен. Носете си спален чувал и палатка, тъй като хижата няма да успее да побере всички желаещи да се включат в приключението.

Във фейсбук можете да намерите и групи за споделено пътуване, така че пътят ви до хижата да е по-лек и забавен. В хижата ще можете да пробвате различни настолни игри, като правилата ще ви бъдат разяснени от Лили, която ще ви помогне да намерите и най-правилното забавление. И през двата дни можете да се включите в работилниците за глина, за хляб, с дърво, боди арт с боровинков сок или просто да се отдадете на релакс в хижарската библиотека.

blueberries ambaritsa hut

В 18 часа ще се извие балканджийско хоро на връх Момина могила, а стъпките на танцьорите ще се определят от музика на живо. В 20 часа можете да усетите магията на европейския фолклор, представена от дуо Ксана. В програмата следват гостите от Буенос Айрес, Аржентина – Les manijes и DJ The Sideshifter.

blueberries ambaritsa hut

Началото на пълното лунно затъмнение е в 22.30 и то е най-дългото за столетието наблюдавано у нас. Луната ще е изцяло скрита от поглети за 1,43 часа, а самото явление от начало до край ще продължи 3 часа и 55 минути. Точно в полунощ организаторите на феста са предвидили jam session с акустични изпълнения.

blueberries ambaritsa hut

На 28-ми ще можете да се запознаете с различни инициативи като споделено управление на селски имот или наем на къща без да плащате наем, както и с идеи как да опазим планината чиста. В 13 часа ще започне атрактивното състезание по цепене на дърва, а в 15 часа ще бъде направена човешка въжена линия. В 16 часа е предвидена акройога с Явор.

blueberries ambaritsa hut

В 16.30 можете да направите първите си стъпки по салса и бачата. В 18.30 часа ще чуете изпълненията на танцова група Бордо от Троян. В 19 часа отново ще се извие хоро. Магията на класическата музика в планината ще демонстрират с цигулките си братя Зайранови от 20.30 часа. В 21.30 започва представлението на театрална група Калабалък, а след това можете да се насладите на групата на Таралежков. В полунощ отново е предвидена акустична музика под звездите. На 28-ми фестивалът ще бъде закрит с музика и мекици.

blueberries ambaritsa hut
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.