fbpx
 

Европейската комисия по туризъм прогнозира какво ще е бъдещето на сектора

Какви са тенденциите и бъдещето пред туристическият сектор ще разкаже представителят на Европейската туристическа комисия Люблена Димова по време на VII-та годишна конференция на Travel Academy, която ще се проведе на 9-ти и 10-ти октомври в София.

Разпространението на COVID-19 и ограниченията за свободно пътуване продължават да оказват сериозно въздействие върху eвропейския туристически сектор с очакван спад в броя на туристи през 2020 от 54%. Според данни на Световната туристическа организация към ООН за първите 6 месеца на годината спадът в приходите и броя на туристите в Европа е 66 на сто.

Старият континент е сред най-пострадалите от кризата, като по-голям спад регистрира единствено Тихоокеанския регион. Прогнозите на организацията не са твърде оптимистични и според експертите индустрията ще успее да излезе от кризата и да се върне на нивата в приходите и в броя на туристите от миналата година в срок от 2 до 4 години.

Спадът и загубите са близо пет пъти по-големи спрямо кризата от 2009 г. , отчитат от СТО. Според организацията пропуснатите ползи за туризма са в размер на 460 млн. долара.

Годишната конференция на Travel Academy е доказано най-полезното бизнес събитие за туристическата индустрия. Домакин на предстоящото издание е най-новият петзвезден хотел в София – Hyatt Regency.  “Това ще е една различна конференция, която както за нас така и за участниците в нея, ще представи актуалните тенденции в туристическата индустрия и ще ни позволи да погледнем в бъдещето.” коментира един от основателите на Travel Academy Радомир Русев.

travel academy awards

Сред останалите теми, които ще засегне конференцията са автоматизацията, дигитализацията, онлайн имиджа на бизнеса и доверието на потребителите и технологичното предимство на компаниите.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.