fbpx
 

Европейската купа по ветроходство се провежда във Варна

Гостите и жителите на Варна могат да се насладят на десетки лодки, които ще украсят залива край града. На 8-ми юни от 11 часа е официалното откриване на състезанията за европейската купа по ветроходство в клас „Лазер“. Надпреварата ще е в трите разновидности на атрактивния клас – юношеската „Лазер 4.7“, както  и олимпийските „Лазер Радиал“ и „Лазер Стандарт“.

Полетът на лодките над вълните ще може да се следи от екрани, монтирани около зоната за отдих на пристанище Варна-изток. Първата гонка за деня ще запоне от 12 часа. На 9-ти и на 10-ти юни началото на състезанията е от 13 часа. От 18 часа на 10-ти юни ще бъдат наградени призьорите в надпреварата. Организатор на проявата е Българската федерация по ветроходство, а домакини са Община Варна и СК „Черно море Бриз“.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.