fbpx
 

Изложба представя живота на жената преди век

До 10-ти април в София можете да разгледате изложба, която представя ежедневието на жените преди столетие. В Националняи политехнически музей в София е представена експозицията „Техниката у дома през първата половина на XX век“. Ако посетите изложбата ще можете да проследите модернизирането на българския бит от Освобождението до средата на миналия век. Това е периодът, в който кухненските новости навлизат в българското домакинство.

Кои са били модерните предмети тогава, предизвиквали завистта на съседките и кои са първите електрифицирани уреди можете да научите в столицата.

Изложбата „надниква“ в делничната история на хората и показва не само как се е организирало доброто домакинство, но и по какъв начин мъжете и жените от онова време са поддържали добър външен вид и са прекарвали свободното си време. Като илюстративен материал са подбрани автентични реклами и забавни текстове от тогавашната преса.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.