fbpx
 

Отровни змии показват в Благоевград

От 16-ти март до 16-ти април любителите на влечугите в Благоевград ще могат да се запознаят отблизо с едни от най-отровните змии на планетата. На специализирана изложба в Регионания исторически музей ще можете да видите най-бъзата змия в света – черна мамба, а от отровата й е по-силна единствоно тази на кралската кобра. Влечугото дължи името си на черния цвят на устата си, а иначе цветът й варира от матово зелен до сив.

Освен това можете да разгледате отблизо отровни тайпани, кобри, гърмящи змии, зелена мамба, както и  анаконди, питони и значително по-безопасните смокове. Освен това в Благоевград ще бъдат показани и крокодили, игуани, паяци и скорпиони.

Входът за разглеждане на изложбата е 3 лева, като студенти, ученици  и пенсионери ще плащат по 2, а деца от 3 до 7 години по левче. Освен това всеки посетител може по желание да се снима с неотровен представител на змийския свят. За целта трябва да плати 3 или 4 лева, в зависимост от това дали фотографията е направена със собствен фотоапарат или с този на изложителите.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.