fbpx
 

Любими детски герои от пясък ни посрещат в Бургас

За поредна година гостите и жителите на Бургас ще могат да се насладят на шедьоври от пясък по време на специализирания фестивал, който се провежда в морския град от юли до октомври. Официалното откриване е на 5 юли от 18 часа. Тогава ще можете и напълно безплатно да разгледате уникалните фигури, които през тази година са вдъхновени от любими детски герои.

За доброто настроениe на публиката ще се грижат момичетата от Танцова школа „Естрела“ с ръководител Олга Димитрова. През тази година фигурите са дело на 19 български творци. В експозицията ще можете да видите  изваяни от пясък трансформъри, Аладин с вълшебната лампа, Пинокио, Лило и Стич, както и класически герои на Уолт Дисни. Фестивалът на пясъчните скулптури ще работи без почивен ден до октомври. Работното време е от 08.00 до 22.00 часа.

Редовният билет е по джоба на всеки турист, тъй като струва 3,50 лева. Предвидени са и редица намаления. Децата под 7 години и хора с увреждания могат да се насладят на пясъчното изкуство безпатно. Подрастващите, на възраст от 7 до 18 години заплащат входна такса от 1,50 лева. Толкова струва и билетът за пенсионери.

При група над 10 души, входната такса е 2,50 лева на човек. Предвидени са и семейни отстъпки. Двама възрастни и дете над 7 години плащат 7 лева. За две деца и двама възрастни сумата е 8,50 лева, а семейство с три деца брои за входна такса общо 10 лева.

Снимките са от стари издания на фестивала.

sand festival burgas
Автор

Alehander_Popkonstantinov@dpbweb.com

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.