fbpx
 

Любими детски герои от пясък ни посрещат в Бургас

За поредна година гостите и жителите на Бургас ще могат да се насладят на шедьоври от пясък по време на специализирания фестивал, който се провежда в морския град от юли до октомври. Официалното откриване е на 5 юли от 18 часа. Тогава ще можете и напълно безплатно да разгледате уникалните фигури, които през тази година са вдъхновени от любими детски герои.

За доброто настроениe на публиката ще се грижат момичетата от Танцова школа „Естрела“ с ръководител Олга Димитрова. През тази година фигурите са дело на 19 български творци. В експозицията ще можете да видите  изваяни от пясък трансформъри, Аладин с вълшебната лампа, Пинокио, Лило и Стич, както и класически герои на Уолт Дисни. Фестивалът на пясъчните скулптури ще работи без почивен ден до октомври. Работното време е от 08.00 до 22.00 часа.

Редовният билет е по джоба на всеки турист, тъй като струва 3,50 лева. Предвидени са и редица намаления. Децата под 7 години и хора с увреждания могат да се насладят на пясъчното изкуство безпатно. Подрастващите, на възраст от 7 до 18 години заплащат входна такса от 1,50 лева. Толкова струва и билетът за пенсионери.

При група над 10 души, входната такса е 2,50 лева на човек. Предвидени са и семейни отстъпки. Двама възрастни и дете над 7 години плащат 7 лева. За две деца и двама възрастни сумата е 8,50 лева, а семейство с три деца брои за входна такса общо 10 лева.

Снимките са от стари издания на фестивала.

sand festival burgas
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.