fbpx
 

Тони Димитрова, Васил Найденов и каскади с мотори за празника на Несебър

И тази година Несебър ще подарари на жителите и гостите си богата концертна и атракционна програма за празника на града Успение Богородично. Тържествата започват на 14-ти август с представяне на книги и изложби, а в храма „Св. Успение Богородично“ ще се проведе и вечерно богослужение. В 21 часа в Амфитеатъра на Несебър ще започне празничен концерт с участието на певицата най-добре възпяла морето – Тони Димитрова.

На 15-ти август в стария град ще бъде ограничено движението на автомобили. Рано сутринта в 08.30 ще започне регистрацията на участниците, които искат да премерят сили в плувния маратон „Несебър“. Началото на състезанието е от 10 часа. В 9 ще бъде отслужена тържествена света литургия за празника, отново в храма, който носи името на празничния ден.

В 11 часа пред крепостните стени на Несебър ритуално  ще бъде издигнато националното знаме. В 11.30 ще бъдат наградени победителите в плувния маратон, а в 18 часа е началото на детския празник в южния парк, в който ще вземат участие и представители на цирк „Балкански“. В 20 часа ще започне концертът на група „Джеръми“ на площад „Жулиета Шишманова“.

Ансанбъл „Българе“ ще изнесе спектакъл, наречен „Духът на България“ пред крепостните стени на Несебър, а началото е в 20.30 часа. Половин час по-късно ще имате възможност да чуете тримата български тенори, а от 22 часа ще започне концертът на българската музикална легенда Васил Найденов. В 23.45 ще можете да се насладите на каскада с мотори от представители на цирк „Балкански“, а след него е предвидено светлинно-музикално шоу, което ще накара древния Несебър да оживее пред очите ви по особено вълнуващ начин.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.