fbpx
 

Тони Димитрова, Васил Найденов и каскади с мотори за празника на Несебър

И тази година Несебър ще подарари на жителите и гостите си богата концертна и атракционна програма за празника на града Успение Богородично. Тържествата започват на 14-ти август с представяне на книги и изложби, а в храма „Св. Успение Богородично“ ще се проведе и вечерно богослужение. В 21 часа в Амфитеатъра на Несебър ще започне празничен концерт с участието на певицата най-добре възпяла морето – Тони Димитрова.

На 15-ти август в стария град ще бъде ограничено движението на автомобили. Рано сутринта в 08.30 ще започне регистрацията на участниците, които искат да премерят сили в плувния маратон „Несебър“. Началото на състезанието е от 10 часа. В 9 ще бъде отслужена тържествена света литургия за празника, отново в храма, който носи името на празничния ден.

В 11 часа пред крепостните стени на Несебър ритуално  ще бъде издигнато националното знаме. В 11.30 ще бъдат наградени победителите в плувния маратон, а в 18 часа е началото на детския празник в южния парк, в който ще вземат участие и представители на цирк „Балкански“. В 20 часа ще започне концертът на група „Джеръми“ на площад „Жулиета Шишманова“.

Ансанбъл „Българе“ ще изнесе спектакъл, наречен „Духът на България“ пред крепостните стени на Несебър, а началото е в 20.30 часа. Половин час по-късно ще имате възможност да чуете тримата български тенори, а от 22 часа ще започне концертът на българската музикална легенда Васил Найденов. В 23.45 ще можете да се насладите на каскада с мотори от представители на цирк „Балкански“, а след него е предвидено светлинно-музикално шоу, което ще накара древния Несебър да оживее пред очите ви по особено вълнуващ начин.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Alehander_Popkonstantinov@dpbweb.com

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.