fbpx
 

Народни борби и лазерно шоу за празника на Созопол

Народни борби, лазерно шоу, концерти и спектакъли са само част от богатат програма за празника на Созопол, който ще се проведе на 16-ти и 17-ти юли. Денят, в който празнува морският град не е избран случайно. 17-ти юли е денят на Света Марина, покровителката на Созопол.

Празненствата ще започнат в 10 часа на 16-ти юли, когато ще бъдат вдигнати значената на България, ЕС и община Созопол в амфитеатър Аполония. Тогава ще бъдат положени и венци за загиналите за свободата на страната ни. Изложба на средновековно оръжие ще бъде открита в Етнографския музей от 18 часа. На същото място ще се проведе след това и фолклорен спектатъл.

Празничната програма в първия ден ще завърши с концерт на ансанбъла за народни песни и танци Сливен. 17-ти юли ще започне с празнична литургия, която ще бъде отслужена в 8 ч. на амфитеатъра „Аполония“. В 08.30 започва плувния маратон от рибарското пристанище. Участниците в него ще трябва да преплуват разстоянието до централния плаж в Созопол.

Народни тържества ще започнат от 10 часа в местността Света Марина. Там ще бъде извършен водосвоет, ще се даде курбан за здраве, а Жечка Сланинкова ще радва с фолклорни изпълнения публиката. През деня в залива на Созопол представители на морски клубове ще правят демонстрации с яхти и джетове.

От 16 ч. на стадион Арена Созопол започнат атрактивнитетрадиционни народни борби. В 20 часа ще започне празничният спектатъл, посветен на Света Марина в амфитеатър Аполония. В него ще се включат ансанбъл Балгаран и Поли Генова. Предвиден е и лазерен спектакъл , а вечерта ще завърши с празнична заря. На следващия ден от 20 часа пък ще се проведе конкурс за красота Мис Созопол, последван от концерт на Рафи.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.