Народни борби и лазерно шоу за празника на Созопол

Народни борби, лазерно шоу, концерти и спектакъли са само част от богатат програма за празника на Созопол, който ще се проведе на 16-ти и 17-ти юли. Денят, в който празнува морският град не е избран случайно. 17-ти юли е денят на Света Марина, покровителката на Созопол.

Sozopol best destination Europe

Празненствата ще започнат в 10 часа на 16-ти юли, когато ще бъдат вдигнати значената на България, ЕС и община Созопол в амфитеатър Аполония. Тогава ще бъдат положени и венци за загиналите за свободата на страната ни. Изложба на средновековно оръжие ще бъде открита в Етнографския музей от 18 часа. На същото място ще се проведе след това и фолклорен спектатъл.

sozopol

Празничната програма в първия ден ще завърши с концерт на ансанбъла за народни песни и танци Сливен. 17-ти юли ще започне с празнична литургия, която ще бъде отслужена в 8 ч. на амфитеатъра „Аполония“. В 08.30 започва плувния маратон от рибарското пристанище. Участниците в него ще трябва да преплуват разстоянието до централния плаж в Созопол.

feast sozopol

Народни тържества ще започнат от 10 часа в местността Света Марина. Там ще бъде извършен водосвоет, ще се даде курбан за здраве, а Жечка Сланинкова ще радва с фолклорни изпълнения публиката. През деня в залива на Созопол представители на морски клубове ще правят демонстрации с яхти и джетове.

feast sozopol

От 16 ч. на стадион Арена Созопол започнат атрактивнитетрадиционни народни борби. В 20 часа ще започне празничният спектатъл, посветен на Света Марина в амфитеатър Аполония. В него ще се включат ансанбъл Балгаран и Поли Генова. Предвиден е и лазерен спектакъл , а вечерта ще завърши с празнична заря. На следващия ден от 20 часа пък ще се проведе конкурс за красота Мис Созопол, последван от концерт на Рафи.

feast sozopol
Post Tags
Сподели статията
Автор

atanas_ktastev@dpbweb.com

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.