Празник на виното и любовта край Сопот

На 11-ти февруари в местността Манастирски ливади край Сопот ще се проведе традиционния празник на виното и любовта. Всеки може да се включи в 5-те конкурса. Безспорно най-атрактивното състезание е за най-красив и добре поддържан Вазов мустак. Освен това мераклиите ще могат да се състезават и за най-големия майстор, произвел червено вино през миналата година.

Предвидени са и състезания за най-добре приготвено мезе, за най-младото семейство сключило граждански брак, както и национален литературен конкурс, посветен на виното и любовта. Както всяка година присъстващите ще бъдат благословени от боговете Дионисий и Купидон

Всеки ще може да опита от скарата, която ще се пече на поляната или да вдигне наздравица с вино. Естествено няма да липсват търговски щандове, както и богата музикална програма с концерт на Славка Калчева, оркестър „Калофер“, Етрополската духова музика и ансанбъл „Розова долина“. Водещ на събитието ще е Тончо Токмакчиев.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Alehander_Popkonstantinov@dpbweb.com

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.