fbpx
 

Фериботи в Гърция отказват да превозват коли на ток и газ

Нови ограничения за електроавтомобили и коли на гад въведоха в Гърция от съображения за сигурност. За да се превозват от фериботи те вече трябва да отговарят на редица условия. Например електрическите коли няма да могат да се транспортират сами, а задължително с тях ще трябва да пътува собственикът им или поне шофьор.

Фериботите трябва да имат специални места за паркиране на тези коли, в противен случай нямат право да ги транспортират, а голяма част от морските превозни средства не са снабдени с такива места. Освен това, за да бъдат качени на ферибот, електрическите коли трябва да имат максимален заряд на батерията от 25 на сто. В резултат на това повечето фериботи просто отказват да ги превозват.

В резултат на новите разпоредби в съседна Гърция вече започнаха протести на представителите на туристическия сектор, компании за отдаване на автомобили под наем, както и на жителите на островите, които карат автомобили на ток. Собствениците на коли с газови уредби в Гърция имат и проблеми с паркирането, тъй като закритите и охраняеми паркинги отказват да ги приемат заради липса на обособени зони за автомобили с алтернативно гориво.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.