fbpx
 

Фестивал на балканската музика и кухня започва в Пловдив

Между 18-ти и 21-ви май в Пловдив ще се проведе Кулинарният фестивал на вкусове и ритми Табиет. В Пловдивския панаир ще могете да опитате характерни ястия от България и Балканите, да се насладите на фолклорни изпълнение и на съвременни изпълнители. Посетителите ще могат да видят и как готвят едни от най-известните български готвачи и да „откраднат занаят“.

 

Посетителите могат да участват и в интерактивни игри, включително надяждане и надпиване.Организаторите са подготвили и много изненади. В кулинарната зона ценителите ще могат да се запознаят с автентични ясти от целия регион, да видят как се приготвят типичните сти и да научат тънкости за тяхното аранжиране и поднасяне.

Съпътстващата музикална програма с концерти и надигравания също няма да ви разочарова.  По време на изложението е обособена и зона за занаяти, на която ще бъдат представяни традиционни препитания. Както и зона за спортни принадлежности. По време на фестивала ще се проведе и турнир по народна топка.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.