Разходка с корабче за гостите на Фестивала на шевицата в Белослав

Безплатно може да се разходи с корабче по плаватления канал край Белослав всеки гост на първия Фестивал на шевицата. Събитието ще се проведе за първи път в града край Варна на 9 септември. Безплатната разходка, подарена от общината ще тръгна от кей юг на крайморската алея. Корабът събира 60 души, а часовете за тръгване са  12.40, 13.10, 13.30 и 15.20.

Festival Bulgarian embroidery Beloslav

Самият фестивал на шевицата започва от 9 часа и ще продължи до 18 часа на площад Възраждане в Белослав. Акцент на събитието ще са автентичната българска шевица и модерния прочит на традициите.  Посетителите ще могат да разгледат и да си купят дрехи, гривни, бижута, ризи и предмети от бита с акцент от везана или рисувана българска шевица.

Festival Bulgarian embroidery Beloslav

По време на фестивала ще можете да научите и повече за българската шевица и различните фолколрни области. Предвидени са изложби, беседи на етнографи, ревю на носии, работилница за шевици. Както и концертна част с народни песни и танци.

Festival Bulgarian embroidery Beloslav

За да се запалят най-малките от магията на българската шевица за тях са предвидени и различни занимателни секции. Красотите от раклите на нашите баби и съвременните творения ще бъдат запечанати от фотографи, а от снимките ще бъдат изработени календари.

Festival Bulgarian embroidery Beloslav
Сподели статията
Автор

piggyschwainhen@gmail.com

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.