fbpx
 

Фестивал на китайското кино започва в София

Фестивал на китайското кино ще се проведе от 17-ти до 2-ти май в София. Откриването на събитието, подкрепено от туристическа агенция „Бохемия“ е в Дома на киното в столицата. Откриването е с първа част на фантастичната трилогия „Създаване на Богове I :Кралство от вихрушки“. Сюжетът на филма пресъздава митични войни между хора, безсмъртни и чудовища, случили се преди повече от три хиляди години. Филмът можете да видите и на 18 май  в кино Одеон, в което са и повечето прожекции от фестивала.

На 19 май можете да се насладите на анимацията „Аз съм каквото съм“, разказваща за мечтите на трима изоставени тинейджъри. На 24 май е прожекцията на „Линията на живота“, разказващ за това как монголският музикант Алус и неговата майка, страдаща от Алцхаймер, предприемат пътуване към родното й място.

За 25 май са предвидени две прожекции по време на фестивала – на „Любовта никога не свършва“, разказваща за най-съкровенните чувства на 2 възрастни двойки и на «Кула без сянка» ,разказващ за възстановяването на загубена връзка между баща и син. Последният филм от програмата е „Б за зает“ или „B for busy“.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.