fbpx
 

Фестивал на класическата музика започва в Гоце Делчев и Ковачевица

На фестивалa за класическа музика „Неотъпкана пътека“ от 3 до 6 август в Гоце Делчев и Ковачевица ще си дадат среща музиканти със световна кариера от България и чужбина и почитателите на вечните мелодии. Вдъхновяващи творби на камерната класическа музика ще зазвучат сред великолепната природа, древната история и традициите на Родопите.

Участници в първия фестивал са пианистката Лора Чекоратова и цигуларят Георги Вълчев, които живеят и работят в Ню Йорк. Пред публиката ще се предстаи и оперната певица мецосопран Мариана Карпатова, родена в град Гоце Делчев, в момента преподавател по пеене в университета Феърли Дикинсън в Медисън. В програмата са включени още Никола Таков – цигулка,  Вангел Тангъров – кларинет, Екатерина Тангърова – пиано, Христо Танев – виолончело, Веселин Тодоров – виола.

Всички те ще зарадват своите почитатели по време на фестивала в читалище „Светлина” в село Ковачевица и в Дома на културата в град Гоце Делчев. Писателят Георги Господинов е сред членовете на артистичния съвет и почетен борд. Като партньор в събитието ще се включи и хотелския комплекс Uva Nestum Wine & SPA. От няколко години той е притегателно място за почитателите на добрата кухня, качественото домашно вино и на спокойствието, релакса и лечението чрез вода.

Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.