Фестивал на виното и храните 2014
За втори пореден път в Двореца на културата и спорта от 25 април до 27 април ще се проведе „Фестивал вино и храна“. Изложението се организира от Черномоската лозаро-винарска камара, сдружение „Произведено в България“, Българската асоциация на сомелиерите и виноценители, Българската асоциация на професионалните готвачи. Идеята на изложението е да продължава позабравените от миналия век традици на дегустации на вина и храни.
В зала „Младост“ на изложението различни производители на храни и отделни изби ще представят своето производство на различни вина, сирена, меса и други хранителни продукти. В рамките на изложението търговци, хотелиери, ресторантьори, винари, туроператори и ценители на добрата кухня и вина ще могат да обменят опит и разширят своите професионални контакти.
В зона „Ресторантът“ шеф-готвачът Петър Йоргов и неговият екип, членове на Българската асоциация на професионалните готвачи ще предлагат специално гурме меню на посетителите.
„Фестивалът на вино и храна“ отваря врати в началото на туристическия сезон в Двореца на културата и спорта, в периода от:
25-27 април 2014 г.
25 април – 10:30 – 19.30 часа, 11 часа – официално откриване
26 април – 10.30 – 19.30 часа
27 април – 10.30 – 19.00 часа