fbpx
 

Започва фестивалът на уличното изкуство в Габрово

Между 18-ти и 20-ти май гостите и жителите на Габрово ще могат да се насладят на безплатни представления на улични артисти. Това ще се случи в рамките на специализирания международен фестивал 6Fest, паралелно с най-известното събитие в българската столица на смеха – Карнавалът.

На 18-ти от 18.30 часа в Градинката с мечето ще можете да видите представлението „Кабаре на конци“, а на 19-ти от 11 часа на стадион „Априлов“ ви очаква каскада от летящ балон. От 13.30 гостуващи унгарски артисти ще поведат парада на кокилите по маршрут улица „Радецка“, Баев мост, улица „Априловска“ и Градинката с мечето.

В 14.45 можете отново да видите „Кабаре на конци“, а унгарските гости са подготвили цирково шоу което започва в 15.30 в Градинката с мечето. Цирковете представления ще продължат на същото място с гости от Венецуела, а след тях можете да се насладите на улична магия.

Ако искате да научите повече за забележителностите в Габрово можете да се включите в безплатната туристическа обиколка на града, която започва в 16 часа, отново от Градинката с мечето. Програмата на фестивала ще завърши в неделя, когато на площад „Възраждане“ ще се проведе светлинен карнавален парад „Театър на огъня и сенките“. Началният час на огнената феерия е 21.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.