fbpx
 

Започва празника на суджука в Горна Ораховица

На 27-ми май от 11 часа официално в Горна Оряховица ще бъде открит за пореден път станалият вече традиционен празник на суджука. Типичният месен деликатес е със защитено регионално наименование пред Брюксел и може да се произвежда само по традиционната рецепта в произведения за първи път преди столетия географски регион. За да почетат кулинарния символ на града си в Горна Оряховица за поредна година събитието.

Празничната програма със самодейни фолклорни състави и народни певци ще продължи от 11 до 18 часа в парк „Градска градина“. За забавлението на гостите са предвидени много различни забавления, кулинарни игри, викторини и творчески работилници. Различни прозводители пък ще представят своите деликатеси и различни ястия на основата на горнооряховския суджук.

В 19 часа ще започне концертът на оркестър „Пловдив“. Началото на изпълненията на фолклорния квартет „Славей“ е от 21 часа. Празникът ще закрият с музиката си група „Вакали“. През тази година се навършват десет години от първото издание на фестивала, което всяка година привлича около 50 000 гости в Горна Оряховица.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.