fbpx
 

Започва фестивала на киселото мляко в Момчиловци

Гостите на фестивала на киселото мляко ще могат да дегустират продукти на производители на кисело мляко и сирена, които са насочили усилията си към запазване на традиционните методи за производство. Събитието ще се състои на 3-ти и 4-ти септември в Момчиловци.

Най-добрите майстори по време на фестивала ще бъдат отличени със специални награди. Гостите ще научат и различни рецепти за приготвяне на вкусни специалитети с кисело мляко. Да пробвате родопски клин, пататник или чеверме. Или пък тайните на местни занаятчии.

От фестивала в Момчиловци можете да си тръгнете и с билки, домашни сладка и мед, каквито ще предлагат производители от Родопите. Или просто да останете заразен завинаги с магията на бълграската родопска народна музика и танц.

Сподели статията
Автор

piggyschwainhen@gmail.com

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.