fbpx
 

Фестивали и събития в община Несебър през 2017 г.

През 2017 г. в община Несебър ще се проведат много интересни фестивали и събития. За да можете да планирате отрано кои от тях да посетите ви предлагаме да се запознаете с културния календар на общината. Още на 7-ми януари можете да присъствате на ритуалното къпане на зетьове в село Кошарица. На Ивановден всяка година сключилите през последната година брак мъже се къпят в реката с помощта на двама ергени. Според вярванията този обичай носи здраве и успех на младежите и техните семейства.

Седмица по-късно, на 14-ти януари, също в село Кошарица можете да станете  част от регионалния празник на суджука. На него можете да дегустирате и да си купите най-различни наденици, както и да видите кой ще спечели конкурса за най-добър колбасар. На 14-ти февруари пък в село Гельовица се провежда регионален празник на младото вино. И тъй като виното и любовта вървят ръка за ръка около празника на влюбените 14-ти февруари в Несебър се провежда Фестивал на сватбения туризъм „Любов и вино в Несебър“.

Между 26-ти и 28-ми май в Свети Влас предстоят надигравания по време на фолклорния фестивал “ Да тропнем на море“.  От 2-ри до 4-ти юни пък в Амфитеатъра на Несебър любителите на фолклорните ритми могат да посетят международния фестивал “ Несебърски накит“.  Фестивалите в Несебър продължават с празник посветен на най-малките.  От 15-ти до 20-ти юни в града се провежда международния детския фестивал  „Слънце, радост, красота“.

От 2-ри до 7-ми юли се провежда международния фестивал “ Несебър остров на изкуствата“.  На 7-ми юли пък в село Оризаре традиционно ще се състои “ Празник на хляба“. Освен да опитате майсторски направени питки там ще научите много тайни за направата на хляб и ще можете да се насладите на фолклорна музика. От 8-ми до 11-ти юли в Несебър ще се проведе международния гимнастическо-танцувален фестивал “ Несебър 2017″.

Музика, хореография, изобразително изкуство и нестандартни творчески форми  са акцентите в конкурсната и програма на международния арт-фестивал „Съзвездия в Несебър“ от 20-ти до 24-ти август. Ден по-късно започва националния поп-рок фест, който продължава до 28-ми август. Музиката ще е на почит и заради националния фестивал на старата градска песен „Ех, любов, любов..!“ на 26-ти август в Обзор.

30-ти август до 1-ви септември в Несебър ще се проведе международен фестивал за хора с увреждания „Несебър без граници“. На площад Месамбрия в крайморския град от 20-ти август до 3-ти септември ще можете да опитате и да си купите хубав домашен мед и пчелни продукти по време на Фестивала на меда.  През септември почитателите на класическата музика ще имат повод да отскочат до Несебър заради международния фестивал за камерна класическа музика „Месамбрия Орфика“.

Любителите фотографи могат да премерят сили в международния конкурс „Аз обичам Черно море“ и да участват в състезанието с авторски снимки. Победителите стават ясни на 31-ви октомври – международния ден на Черно море. Между 28-ми октомври и 1-ви ноември в града купонът тече с пълна сила по време на рибния фестивал „Есенни пасажи“.

Резервирайте хотели в Несебър
Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.