fbpx
 

Министeрство на туризма плати още 9,4 млн. лв. на туроператори

Нови 9,4 млн. лв. изплаща Министерството на туризма на 149 туроператора и турагенти. Това е второ плащане към туроператори, с което следва да бъдат обезщетени потребителите за неосъществени пътувания в периода 13.03 – 31.12.2020 г., припомнят от ведомството. С двата досегашни транша на помощта за преодоляване на последиците от COVID-19 чрез отпускане от бюджета на суми равни на 4 на сто от оборота на компаниите ще бъдат подпомогнати общо 235 фирми с общо малко над 15,1 млн. лв.

Кандидатстването по мярката продължава, като всички желаещи могат да подават документи за участие в процедурата в срок до 22.03.2021 г. Най-малката сума от втория транш на помощта, която ще бъде преведена, е в размер на 560,00 лв., а най-голямата достига над 1,185 млн. лв.

 

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.