fbpx
 

Световната купа за мъже FIS (суперкомбинация и слалом) – 26-27 февруари 2011 Банско

В Банско много усилено се работи по провеждането на стартовете за Световната купа през февруари. Алексантър Краваров кмет на Банско каза, че всичко трябва да е перфектно и градът трябва да се представи най – добра светлина.

От 1 февруари започва и продажбана на билети за стартовете. Тя ще се извършва на специални павилиони в хотел „Стражите“ и пред начална станция на кабинката. Билети ще се продават и в София в магазин „Максспорт“.

Цената на билета за възрастни за един ден е 35 лв., а комбинираният пропуск за двата дни е 55 лв. За деца и ученици цената е 20 лв. за ден и 30 лв. за двата дни, като притежателя на пропуска трябва да е с придружител. В стойността на билета влиза и транспорт от Банско до финала на писта „Бъндерица“ и обратно.

За осигуряването на реда ще се грижат допълнително 15 полицаи, както и двама служители на реда от Гърция. Община Банско издава специална брошура за стартовете. В нея ще бъдат посочени всички паркинги, начина на придвижване до „Бъндеришка поляна“ културната програма и телефоните на Бърза помощ, полиция, пожарна, ПСС и организационния комитет на Световната купа.

Около 1000 човека работят по организацията на състезанията. Те ще се занимават с подготовката на писти, настаняване в хотелите, културната програма.

източник : novini.bansko.net

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.