fbpx
 

Диско легенди, състезания и вкусотии на Рибения фест в Кранево

Диско легендите от Eruption ще са най-големите музикални звезди на предстоящия Рибен фестивал в Кранево. Прешъс Уилсън и компания ще изпеят най-големите си хитове като One Way Ticket на 10-ти юни в морския град. Входът за концерта, както и за останалите съботия от програмата на фестивала е безплатен.

Забавленията ще започнат в петък, 9-ти юни от 18 часа  с изпълнения на групите Iron Sharks, Inferno и Бумеранг на главната сцена. В 20 часа публиката ще забавлява с шеги и привъплъщения Краси Радков. Вечерта ще закрият група Обратен ефект.  От 23 часа на Арената е стартът на лятното кино.

Официалното откриване на Фестивалът на цацата е на 10-ти юни от 12 часа на главната сцена. Програмата ще продължи с изпълнения на групата за стари градски песни „Екрене“, Фолклорна група – Кранево и вокална детска формация при детска градина „Веселите делфинчета“. От 13:15 можете да чуете квартета 4 кмета и изпълнения на градоначалниците на селата Айдемир, Българка и Сребърна. Следва шоупрогрма на балет Електра.

Паралелно на Арената ще се провеждат различни игри и състезания. От 12 : 30 кметът на Кранево Румен Николов ще приготви наживо 300 – литрова рибена чорба, от която всеки ще може да опита. В 14 часа започват игри с публиката за най-бързо чистене на цаца, за надяждане с цаца, за надпиване с била и състезание за надбягване с токчета, в което могат да участват и мъже. На детската сцена от 10 часа сутринта най-малките посетители на фестивала ще се научат как  да си нарисуват автопортрет и да се включат в куп други забавления.

От 15:30 часа на сцената започва международна музикална програма с участници от Молдова, Грузия, Азелбайджан и Украйна. Следва награждаване на победителите в надпреварата по бягане на токчета и рецитал на Светлин Трендафилов. След това ще се изтеглят победителите в томболата за деня, а група Трамвай № 5 ще подгрее звездите от Eruption.

11-ти юни, неделя, ще започне с дефиле на участниците в ретро парада за автомобили. На сцената ще се вихрят още балет Електра, самодейни състави от село Малина. Най-малките ще участват в творчерски работилници като направа на маски, фигури от салфетки и изработване на кукли. В 12:30 на арената ще започне минифестивала на паелята, както и дегустации на направените вкусотии.

В 14 часа започва състезанието за най-добър сервитьор в Кранево, а от 18 часа „Бирената миля“, като участието в тази надпревара е само с предварително записване.  В 15:30 олямата сцена отново има предвиедна международна музикална протграма, а в  19:30 ще се изтеглят печелившите в томболата за деня. В 20 часа певецът Илия Луков ще поведе най-дългото хоро в Кранево, а после Фестивалът на цацата ще бъд и официално закрит.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.