fbpx
 

Прясна черноморска риба предлага нов ресторант в Банкя

Прясна черноморска риба, приготвена по стари рибарски рецепти, можете да опитате в най-новия рибен ресторант на София. Неслучайно и името на заведението е подходящо за прясното и вкусно меню – ресторант Черно море. Ястията са с изчистени вкусове, като се набляга на пресните продукти и типичните за черноморието ни подправки и рецепти.

cherno moreИнтересно е, че менюто и цените в него всеки път са нови, макар и с незначителни разлики. Защото предлагането изцяло зависи от даровете на морето, а цената на прясната риба, продавана от рибарите всеки път е различна според количеството и качеството на улова. Така през всеки сезон ще можете да опитате различни риби, част от които са си направо непознати за столичната аудитория, предвид че повечето подобни ресторанти в столицата залагат повече на гръцки рецепти и доставки на продукти от Бяло море.

cherno moreВ момента на дневен ред са харип или малък карагьоз, както и калкан. Смело ви гарантираме, че в Черно море ще си оближете пръстите. И ще се изненадате от богатството на водната ни акватория, която често е подценявана. Собственикът на Черно море всъщност е работил над 15 години в един от най-добрите и обичани рибни ресторанти на Варна и затова познава отлично както продуктите, така и местните рибари, които му доставят прясна качествена риба и естествено рецептите, типични за Черноморието.

cherno moreОсвен калкан и харип през годината ще можете да опитате още чернокоп, писия, барбуна, лихнус, зарган, сафрид, паламуд и различни пресни морски дарове като рапани, миди и черноморски малки скариди, както и домашно мариновани рибки и хайвер. Помислено е и за любителите на нетипичните за нашите ширини скариди и калмари. За това какви риби се предлагат към момента можете да научите и с едно обаждане по телефона.

И ако вече са ви потекли лигите от нетърпение, ще ви разкрием и адреса на ресторант Черно море. Той се намира в Банкя, на бул. Цар Освободител 21. Телефонът за справки за това каква риба се предлага в момента и за резервации е 0899934854.

Паркингът към него е достатъчно голям, а освен всичко друго разполага и с градина. Препоръчваме Черно море от опит, така че не се съмняваме, че ще останете доволни. Да ви е сладко!

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.