fbpx
 

Цените за полетите до летни дестинации поевтиняват с 30 на сто

Цените на полетите до летни дестинации ще са с около 30 на сто по-евтини спрямо предходната година. Това прогнозират от сайта за продажба на самолетни билети онлайн и сравняване на цените на хиляди авиопревозвачи Skyscanner. Според данните на компанията резервациите за юли 2021 г. са с продължителност над една седмица.

Най-популярната дестинация за поданиците на Великобритания е Испания, а най-предпочитаните дестинации – Малага, Палма и Ибиса, показва анализ на направените резервации. Към момента цените за полетите между двете страни са с 25 на сто по-ниски спрямо 2020 г. и с 11 на сто по-ниски от 2019 г.

Друга дестинация, популярна за юлски почивки е Турция. Като това е и сред най-предпочитаните за ваканция страни от семейства с деца. А 76 на сто от резервациите са за период по-дълъг от една седмица.

Като най-предпочитана дестинация за месец август се очертава Гърция, обясняват от компанията. Средните цени са до 30% по-ниски от лятото на 2020 г. и 11% по-ниски от 2019 г., уточняват от Skyscanner.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.