fbpx
 

Светът на цветята завладява Бургас

Светът на цветята ще завладее Бургас до 7 май. До тогава в експозиционен център Флора се провежда националното изложение с международно участие за красивите растения и всички нужни аксесоари за отглеждането им. 33-то издание на панаира отново ще позволи на любителите на цветята да се насладят на прекрасно аранжирани букети и кошници с цветя, да си закупят традиционни и екзотични видове, да вземат разсад за градината си, да я оборудват с всичко необходимо от лека техника до архитектулни решения, както и да си закупят препарати за защита на цветята.

Традиционно изложителите ще участват и в няколко конкурса с награди. В състезанието за най-добри експонати, като задължителното усвловие те да са живи, а не изкуствени. Участниците ще премерят сили в категории за отрязан цвят, за който трябва да предоставят минимум 30 от един вид, за саксиен експонат и за най-добър експонат за оформление.

Изложителите ще бъдат оценени и в конкурса за най-добре аранжировка с отрязани цветове. Ще получат оценка за оригиналност на идеята, техническото й изпълнение и цветовата композиция. Ще има и награда за най-добър щанд. Освен това е предвидено и състезание за детско творчество в различни възрастови категории. Наградите ще бъдат връчени на 29-ти април.

Именно конкурсите гарантират на посетителите, че ще останат очаровани от усилията на фирмите-участници да ги впечатлят със своите цветя и аксесоари. Освен това по верме на изложението можете да присъствате на демонстрации и съвети как се отглежда бонзай, да си купите мебели, изработени от клоните на дървета или маткети на къщи с градини. Организаторите са подготвили и куп други изненади, които ще станат ясни само за посетителите на изложението.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.