fbpx
 

Летим директно до Любляна и Пафос

Нови директни линини тръгнаха от летище София към Европа с новото сезонно лятно разписание. Три пъти седмично ще летим между родната столица и тази на Словения Любляна. Полетите ще се изпълняват в понеделник, четвъртък и неделя от превозвача Adria Airways. До гръцката столица Атина ще можем да пътуваме всеки ден с нискотарифната компания Wizz Air.

В понеделник и петък от София ще можем да летим и до една нова дестинация – френския курорт Ница. От 27 март пък стартират редовните полети на Wizz Air до португалската столица Лисабон и до сърцето на областта Андалусия в Испания – Малага. И до двете дестинации полетите са всеки вторник и събота. Тръгват и нови директни полети три пъти седмично до кипърския град Пафос.

Ръст на чартърните полети през летния сезон очакват от летище София. В новото сезонно разписание са планирани повече такива курсове до Турция, Египет, Италия, Мароко, Гърция и Тунис. Най- голям брой чартъри ще летят в периодите от май до юни и септември-октомври, което се обуславя от климатичните дестинации, към които е насочен трафикът. Спрямо предходното лято чартърните полети ще се увеличат общо с 47 на сто, а броят на заминаващите пътници двойно до 40 000 души.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.