fbpx
 

Танци и песни за първия национален фолклорен събор край теснолинейката

За първи път край гара Аврамово на 12-ти август ще се проведе националния фолклорен събор „Край теснолинейката“. Гостите ще могат да дойдат с живописния влак, който позволява да се насладите на планинската панорама в тази част на Родопите. В 11.15 ще започне представяне и дегустация на типични ястия от региона.

folk fair narrow-gauge

Официалното откриване на събора е предвидено за 12.30 часа, а след речите можете да чуете изпълненията на Георги Вардев и вокална група „Бамбини“. След това можете да се повеселите с песните и танците на фолклорни състави от Пазарджишко. В 15.15 часа ще започне празничният концерт на Борис Коцаков.

folk fair narrow-gauge

Освен на още фолклорни изпълнения след концерта можете да пробвате и фолк фитнес. Съборът ще продължи до 19.30 вечерта като публиката може да се включи във веселието по всяко време. Всъщност гара Аврамово не е избрана случайно за сцена на веселието. Това е най-високата точка от маршрута на теснолинейката, която прави първия си курс на 12-ти декември 1937 година.

folk fair narrow-gauge
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.