fbpx
 

Започва надиграване на мегдана в Албена

От 1-ви до 5-ти септември в морския курорт Албена ще се състои третия международен фестивал на любителското фолклорно изкуство „На мегдана в Албена“.  Откриването на надиграването и надпяването ще стане от 19 часа вечерта, след което вечерта ще продължи с българската фолклорна програма.

На 2—ри септември от 18.30 часа участниците във фестивала ще направят дефиле в курорта, след което ще продължат надпреварата помежду си. Официалното закриване ще е от 19.30 часа на 5-ти септември. Фестивалът ще завърши с тържествена вечеря, танци и много изненади за всички участници в конкурса.

В състезанието за най-добро представяне на традициите могат да Се включат певчески групи, танцови ансанбли, индивидуални изпълнители и вокални групи. Времетраенето на изпълненията, в зависимост от това в коя от тези групи попадат участниците е между 6 и 15 минути. Няма възрастово ограничение за изпълнителите.

Условието за участие в „На мегдана в Албена“ е участниците да не са професионалисти. Безплатно е и за публиката. Фестивала е и без такса за участие. Организаторите са подготвирили и специална изненада за публиката на фестивала. В него ще вземат участие народната певица Ивелина Колева, която е сестра на фолк звездата Преслава. С нея на сцената ще се появи и Здравко Мандаджиев.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.