fbpx
 

Балканджийско надиграване в Поповци

Ако сте любител на българските народни танци, но не сте професионалист и не си изкарвате хлюба с това, можете да се включите в петия национален фестивал „Балканджийско надиграване – на хорото по терлици 2017“. Началото е на 16-ти септември от 10 часа в Приключенски парк „Незабравка“ край село Поповци, Габровско и за публиката входът е свободен.

Участниците могат да се включат след предварително записване. Фестивалът няма конкурсен характер, но най-добрите танцьоли получават награди. Ентусиастите могат да премерят сили в три категории – представяне на хоро от Северняшка област, хоро по избор и надиграване по двойки на ръченица от Тракийска, Добруджанска, Северняшка и Шопска област.

Какъв е редът на представянето на участниците във фестивала зависи от жребий, който се тегли преди самото му начало. Облеклото, с което се представят танцьорите е по техен избор, няма и възрастови ограничения. В парка, който е домакин на фестивала можете да се отдадете и на различни приключения като въжена градина, пейнтбол, каране на АТВ, 3 D кино, емоции с бънджи и куп други забавления.

Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.