fbpx
 

Чуждите туристи избират България онлайн

По-голяма част от чуждите туристи търсят информация за ваканции у нас онлайн, а често и резервират почивките си в интернет. Това показат данни на Министерство на туризма, включени в анализ, на базата на който се разпределят средствата от рекламния бюджет на ведомството. Повече от една трета от туристите, които пристигат у нас – 37 на сто правят резервацията си онлайн и се доверяват на мненията, публикувани в мрежата за местата за настаняване и атракциите.

tourism Bulgaria

Тенденцията е валидна за всички гости от основните за България пазари. Все  повече руски туристи избират да резервират в мрежата, се казва в анализа. Все пак все още по-голяма част от гостите  у нас пристигат организирано, чрез туроператори, показват още данните на Министерство на туризма. Сред основните за България посетители, които предпочитат да пътуват индивидуално се открояват гостите от Великобритания. Те са и тези, които масово коментират ваканцията си в социалните мрежи след завръщане у дома. 46 на сто от туристите от Острова задължително публикуват мнение за почивката си онлайн.

tourism Bulgaria
Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.